Se dette før du farger håret ditt!

Her er hva du bør tenke på før du setter i gang, og hva du absolutt ikke må finne på.
GJØR DETTE:


Sunst hår gir best resultat:
Pass på at håret er sunt og i god tilstand før du går i gang med fargingen. Ta gjerne en kur noen dager i forkant. Klipp bort slitte tupper, de suger til seg farge som ofte gir et uheldig resultat.

Velg riktig farge:
Gå for en litt lysere nyanse enn du tror du har. De aller fleste tror at de egentlig er mørkere enn det de der. Hvis du vet om du kler varme eller kalde farger best, er du også kommet langt på vei. Dette med varme og kalde farger har jeg skreet et helt innlegg om tiligere---> http://tipserdeg.blogg.no/1265902897_hvilke_farger_passer_.html

Vær sjenerøs:

Husk at hvert eneste hårstrå må dekkes godt for å unngå å bli ufrivillig seende ut som en leopard. Tenk på at hele lengden ikke har samme utgangspunkt.
De innerste 2-3, den såkalte varme sonen, trekker til seg varme farger først.
Det betyr at om du skal farge håret i en gyllen tone lønner det seg å legge fargen i lengden før røttene. Påfør fargen i luggen og langs hårfestet til sist, siden de hårstråene ofte er finere enn resten og tar farge fort.


Farg håret ikke huden:
Smør en fet krem rundt hårfestet for å unngå at håret fester seg på huden. Vær nøye med å ikke komme nær noen hårstrå, ellers vil fargen bli ujevn på det området. Om du likevel har fått noen fargeflekker på huden kan du bruke en våt bomullsdott og vaske det bort med en gang. Bruk eventuelt ansiktsvann hvis flekkene er vanskelig å få bort. Jo kjappere du er, jo større er sjansen for å slippe å gå rundt med flekker i flere dager.

Hastverk er lastverk:
Ikke ha dårlig tid, og følg bruksanvisningen nøye. Hvis du bleker håret ditt må du stole mer på din egen vurdering og skylle når du tror håret er lyst nok. . Den vanligste feilen er å skylle bort bleking for tidlig.
 Pass godt på håret ditt, og gi nytt liv for bleket hår . Alle andre farger må sitte tiden ut. Farging er en kjemisk prosess. Avbryter du den for tidlig vil hele fargingen skylles ut rett i vasken og du kunne likeså godt ha kastet pengene i søpla.
9 kommentarer

Takk <3:)

17.mar.2010 kl.14:15

fin blogg:)

sarah

17.mar.2010 kl.14:15

Bare lurte på hvordan skole du går på jeg?

tipserdeg

17.mar.2010 kl.14:17

sarah:Jeg går på blussuvoll

17.mar.2010 kl.14:22

Jeg elsker bloggen diin !, men du må blogge offtereee !! :)

♥ Malin Karlsen

17.mar.2010 kl.20:33

fin blogg :-D

reidunh

17.mar.2010 kl.21:04

bra tips :D

Ida Tønnessen

18.mar.2010 kl.08:01

Bra tips :):D

18.mar.2010 kl.13:50

liker tipsene :)

Skriv en ny kommentar

tipserdeg

tipserdeg

13, Trondheim

hei blogglesere<3 heter frida teresa nakarma. jeg er en jente på 13 år, som skriver om sminke,hår og mote. kom med kommentarer om tips til innlegg, og hva som kan gjøre bloggen bedre og om hva som er bra (?) ______________________________________ kontakt meg? fridanakarma@hotmail.com fridus96-nettby ;) kos deg!

Kategorier

Arkiv

hits