25 skjønnhetstips

Her har du mange skjønnhetstips og teste ut, kos deg!

1. Legg en fuktig makeupsvamp i kjøleskapet en stund. Trykk den forsiktig i ansiktet for å fiksere makeupen, og sminken holder seg pen mye lenger.

2. Leppestift og lipgloss kan brukes til så mangt... Ferskenfarget eller rosa leppestift fungerer strålende som kremrouge. Påfør en dæsj og gni godt ut med fingertuppene. Klar lipgloss gjør seg godt som highlighter på kinnbeina, men bruk håndbaken som palett, så du ikke tar på for mye av gangen.

3. En naturlig, såkalt nude look på neglene er en favoritt hos mange. Men er du usikker på hvilken rosa- eller beigefarge du skal velge? Hold neglelakkflasken opp mot innsiden av håndleddet ditt. Den riktige lakkfargen skal friske opp hudfargen din, ikke gå i ett med den.

4. Du kan bruke vanlig hårfarge til å farge brynene dine, det blir ofte mer naturlig enn om du farger dem med vippesverte siden utvalget er mer begrenset.

 

5. Er du avhengig av å sette håret bort med spenner når du legger makeupen, men samtidig redd for å ødelegge den glatte frisyren? Bruk et ansiktspapir som beskyttelse under spennen, da unngår du at den lager kjipt merke i håret.

6. Fargen på øyenskyggen blir sterkere hvis du legger den med et fuktet redskap. Dette forhindrer samtidig at skyggen drysser ved påføring. Du kan også bruke øyenskyggen som en eyeliner, hvis du fukter en tynn pensel og tegner en strek langs vippekanten.

7. Flygehår som står til alle kanter et velkjent problem for mange, spesielt om vinteren. Neste gang du drar av deg luen og håret står til alle kanter, så rot i vesken og finn en håndkrem eller en lipgloss. Gni litt av produktet mellom hendene og stryk lett over håret. Det får håret til å roe seg. Bare ikke ta så mye i at håret blir tungt og ser fett ut.

8. Ha alltid favoritt-foundationen din i to farger, så kan du blande deg frem til nøyaktig den fargen du har. De færreste av oss har samme hudfarge hele året! Du kan også bruke de ulike fargene bevisst ? mørkt der du vil skjule, og lysere der du vil fremheve. Legg f.eks. mørkere foundation langs sidene av nesen og en lysere stripe på toppen for å gjøre nesen smalere. Husk å jevne ut overgangene.

9. Tynt og fint, uregjerlig hår kan faktisk bli lettere å ha med og gjøre hvis du bleker eller farger det. Kjemisk behandling er ikke alltid en dum ting for håret!

10. For å få leppene til å se større ut, bruk en hudfarget eller lysebrun lipliner og lag illusjon av en skygge rett overkant av overleppen. En lett concealer i en tone lysere enn hudtonen din kan også gjøre samme nytten.

11. Hvis du ikke har hatt tid til å vaske håret, kan du spraye håret med en tørrshampo. Tørrshampo frisker opp håret, og får fett hår til å se nyvasket ut.

12. Usikker på hvor rougen skal legges? Smil godt og legg rougen på eplekinnene, men ikke nærmere nesen enn to fingerbredder (sjekk med pekefinger og langfinger).(se på tiligere innlegg)

13. Dersom du har bomma litt med makeupkosten eller kajalen, er beste måte å rette opp feilen på å bruke en q-tips med litt foundation på. Det fungerer som et viskelær. Med vann risikerer du å lage skarpe kanter som er vanskelige å jevne bort.

14. Får du ikke bort all leppestiften? Ta litt olje (babyolje, olivenolje, hva enn du har i huset...) på en bomullsdott og gni bort restene.

15. For å få hestehalen stram og fin uten bulk i nakken, skal du se opp i taket når du fester hårstrikken.

16. Neglelakker (spesielt mørke farger) kan gjøre neglene dine gule. For å unngå det skal du bruke en blank underlakk. Det finnes også underlakker med perlemor i, som fyller ut rillene og gjør overflaten glattere. Men er neglen allerede blitt misfarget, kan du gni en sitronbåt over neglen, det skal minske gulskjæret noe.

17. Lipgloss har en tendens til å forsvinne fort. Men du kan få den til å holde bedre ved å tegne opp leppene dine (ikke bare kanten rundt) med en lipliner i matchende farge først. På den måten skaper du en matt base for lipglossen.

 

Her kommer en liten utspoling, for her er et hårtips: Kur håret før du farger det, da setter fargen seg jevnere og finere

18. Et par dager før du skal farge håret ditt, bør du gi det masse næring, gjerne i form av en proteinkur etterfulgt av en fuktighetskur. Et sunt hår tar bedre og jevnere til seg pigmentene fra fargen enn tørt og livløst hår.

19. Parfyme trenger fuktighet og fett for å holde bra, så hvis du har tørr hud kan du bruke noe mer parfyme enn vanlig. Du kan også påføre en luktfri fet krem på huden for å få duften til å sitte lenger. For øvrig bør du alltid påføre parfyme på ren, nydusjet hud. Da er huden din varm og porene åpne, og parfymen vil sitte bedre.

20. Hvis det blåser fælt ute, og du har rettet ut håret ditt, kan du holde håret på plass med et frottébånd som du egentlig bruker rundt håndleddet når du trener. Dette lager ingen merker i håret ditt, slik vanlige hårstrikker gjør, og du kan trygt slå ut håret når du kommer innendørs.

21. Hvis du synes det er vanskelig å ta på maskara uten å søle, kan du forsøke å bøye tuppen i 45 graders vinkel. Børsten retter seg ut når du putter den tilbake i hylsen igjen.

22. Har du sovnet med sminken på, kan det være lurt å ta litt balsam på øyenvippene dine i dusjen (etter at du har fjernet sminken). Det gjør at vippene dine ikke blir så tørre.

23. Ta én del solkrem og to deler vann, bland i en sprayflaske og dusj håret med blandingen for å beskytte farget hår i solen.

24. Hvis du har spist salt mat, har du kanskje våknet opp med poser under øynene. Da hjelper det å legge på noe kaldt, gjerne en isbit eller kald tepose.

 

 

~tipserdeg.blogg.no~

 

 8 kommentarer

maariho

12.feb.2010 kl.22:06

fin blogg :)

maria støre

12.feb.2010 kl.22:31

bra tips <3

<3 lise

12.feb.2010 kl.22:36

mange fine tips her :)

wagnhild

12.feb.2010 kl.22:57

mange bra tips fortset sånn :D

Men ka e makeupsvamp?

og ka meine du me to forsjelige vann? :D

Victoria Øren Hammer ;*

12.feb.2010 kl.23:28

mangen nyttige tips ser eg. Kjeme til og sjå på denne bloggen nokon par gongar :)

Titt innom min og om du vil: www.victoriaoorenhammer.blogg.no

tipserdeg

12.feb.2010 kl.23:47

wagnhild:

to forsellige vann har med temperaturen og gjøre, kaldt og varmt ;))

en makeupsvamp er en svamp man tar sminken på og sminker seg med som fundation eller pudder osv ;)

-takk for kommentaren !

wagnhild

12.feb.2010 kl.23:56

OK eg bruker både pudder og fundation men tenkte ikkje øve det e ikkje så smart vettu hihi :D

Jo berre hyggeli du hadde ein utruli bra blogg jaffal :D

Elisabeth

14.feb.2010 kl.21:23

Brae tips!

Skal følge dem:)

Skriv en ny kommentar

tipserdeg

tipserdeg

13, Trondheim

hei blogglesere<3 heter frida teresa nakarma. jeg er en jente på 13 år, som skriver om sminke,hår og mote. kom med kommentarer om tips til innlegg, og hva som kan gjøre bloggen bedre og om hva som er bra (?) kos deg!

Kategorier

Arkiv

hits