Slik legger du foundation

Følg disse triksene og unngå flauser.
Velg riktig farge

Målet med foundation er en jevn hudtone med utgangspunkt i din naturlige farge. Den skal verken gjøre deg mørkere eller lysere. Legg litt foundation på kjevebenet og se om den glir inn i hudtonen din. En god pekepinn er at du ikke skal kunne se det du har lagt på. Er fargen for mørk eller lys vil du få en flekk som ikke jevner seg ut.

Våt svamp er lettest

Under påføring er svamp eller en foundationpensel gode hjelpemidler for et pent resultat. En fuktig svamp vil trekke til seg foundation og gjøre det lettere for deg på ta på litt og litt av gangen. En pensel er også et godt alternativ, prøv deg fram og bruk det som passer deg best. Vær obs på å unngå synlige malingstrøk. Vil du påføre foundation med fingrene skal du vite hva du gjør. Muligheten for ujevne flekker er større.

Vær systematisk

Ta et og et kinn først. Grunnen til å begynne der er fordi vi vil unngå at du svetter bort foundationen før du er ferdig. I resten av ansiktet, altså pannen, nesen og haken har vi flere talgkjertler som kan gjøre at du begynner å svette og gi deg uønskete flekker. Dette området er også kalt t-sonen. Etter kinnene jobber du deg fra pannen og ned.

Vær lett på hånden

Jobb med små områder om gangen, og vær lett på hånden. Om huden flytter på seg under påføring er du for hardhendt. Over tid gir det deg unødvendig skade på huden og det er vanskeligere å få til et pent resultat på den måten.
Husk kantene

Klare skiller mellom bar hud og foundation er ikke pent. Med riktig farge skal du klare å unngå de største flausene. Likevel er det viktig å være nøye rundt hårfestet og langs kjeven. Det er der du skal stoppe.

Til slutt

For å fiksere foundation og unngå at den forsvinner fra huden før du har kommet deg ut av døra, kan du bruke en stor kost og påføre et tynt lag pudder. Hvis du vil ha litt mer glød i huden kan du heller ta på solpudder. Vær nøye med fargen og fordel det forsiktig utover.~tipserdeg.blogg.no~

7 kommentarer

iselin

11.feb.2010 kl.22:48

Bra tips! :)

Martine Rødland Egeland

11.feb.2010 kl.23:13

sv: takk (-:

12.feb.2010 kl.07:17

Bra tips ja :D

Line

12.feb.2010 kl.07:48

Takk for kommentaren :D

Bra tips !

Trine Gundersen

12.feb.2010 kl.15:08

Kjempe fin blogg :-)

Gry

12.feb.2010 kl.15:17

Sv; takk :)

Bra tips!

meg

12.feb.2010 kl.15:20

gode tips ;)

Skriv en ny kommentar

tipserdeg

tipserdeg

13, Trondheim

hei blogglesere<3 heter frida teresa nakarma. jeg er en jente på 13 år, som skriver om sminke,hår og mote. kom med kommentarer om tips til innlegg, og hva som kan gjøre bloggen bedre og om hva som er bra (?) kos deg!

Kategorier

Arkiv

hits